Световният рекорд за цена на бутилка вино, продадено на търг,

...
Световният рекорд за цена на бутилка вино, продадено на търг,
Коментари Харесай

Продадоха най-скъпата бутилка вино в света за 558 000 долара

Световният връх за цена на бутилка вино, продадено на търг, бе строшен на търг в Ню Йорк, проведен от аукционна къща „ Сотбис “.
Бутилка бургундско вино „ Романе-Конти “ ( " Romane-Conti " ) от 1945 година бе продадена за 558 000 $, съобщи ТАСС. Предполагаемата й цена е била 22 000 - 32 000 $. Според аукционната къща единствено към 600 от тези бутилки вино са пуснати на пазара.
Предишният връх бе регистриран през 2007 година. На търг в Ню Йорк „ Сотбис “ продаде бутилка " Шато Мутон-Ротшилд " годишна продукция 1945 от три литра за 310 700 $.
Бутилката вино „ Романе-Конти “ е част от персоналната сбирка на френския винопроизводител Робърт Дроуин. Цялата сбирка бе продадена за 7,3 млн. $, пет пъти по-скъпо от прогнозната й стойност.
В изказването се показва също и че на търг пред дни аукционната къща е продала бутилка уиски „ Макалън “ („ Macallan “), създадена през 1926 година, за 843 000 $. Тази цена е връх за бутилка корав алкохол, продаван на търговете на „ Сотбис “, както и на всеки търг в Северна Америка.
Началникът на отдел търговия в аукционната къща Джейми Ричи назовава продажбата на " Романе-Конти " за извънредно високата цена " забележителен миг освен за „ Сотбис “, само че и за пазара на виновност и спиртни питиета на международно равнище. " " Новият международен връх, избран през днешния ден на търга, демонстрира, че търсенето на вино и твърди алкохолни питиета с извънредно високо качество в никакъв случай не е било по-голямо от в този момент и колекционерите по целия свят не пестят старания и средства, с цел да се снабдят с скъпите придобивки ", акцентира той. Ричи изрази убеденост, че идните търгове на „ Сотбис “ през ноември и декември също ще бъдат сполучливи.
Аукционната къща не разкрива самоличността на купувачите, написа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР