Световният рекорд за най-дълъг полет е поставен преди 64 години,

...
Световният рекорд за най-дълъг полет е поставен преди 64 години,
Коментари Харесай

Как пилоти успяха да поставят рекорд за най-дълго време във въздуха

Световният връх за най-дълъг полет е подложен преди 64 години, когато Робърт Тим ​​и Джон Кук прекарват във въздуха 64 дни, 22 часа и 19 минути.

Двамата водачи летели на борда на четириместен аероплан прекарват това време, спейки, хранейки се и правейки всичко останало в дребния аероплан.

Техният необикновен героизъм стартира през 1956 година Пътували за Лас Вегас, където е трябвало подобрят тогавашния връх на полет от 47 дни, подложен седем години по-рано.

Тим, който е летял през Втората международна война получава 100 000 $, с цел да приключи полета, което се равнява на 1 милион $ в днешни пари.

Той се заема с модифицирането на аероплан Cessna 172, премахвайки не изключително значимите детайли и прибавя мивка, матрак и обикновен автопилот с вярата, че това ще даде на него и неговия втори водач малко време за отмора.

Той прибавя спомагателен контейнер, който може да бъде наличен посредством маркуч от камион, когато самолета се движи малко над височината на земята, с цел да зареди.



Джанет Беднарек, историк на авиацията и професор в университета в Дейтън, сподели пред CNN: „ Това в действителност беше неповторимо шоу на летателно майсторство, тъй като от време на време летенето през нощта изисква точност. “

Първите три опита на Тим за върха завършват ненадейно заради механични повреди, като най-дългият продължава 17 дни.

Въпреки това той става стимулиран - изключително когато две години по-късно различен тим слага нов връх, прекарвайки 50 дни във въздуха.

Те потеглят на 4 декември 1958 година от летище Маккаран в Лас Вегас.



Използвани са найлонови торбички за събиране на тоалетните им боклуци, които по-късно са изхвърлени от самолета над пустинята.

Още по-забележителното в върха е, че той остава непобеден 64 години по-късно.

Екипът зад дрон, захранван със слънчева сила, наименуван Zephyr, съвсем би върха за полет предходната година, когато самолетът на американската войска хвърча 64 дни и 18 часа. Само четири часа по-малко от върха.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР