Световният номер едно в мъжкия тенис Новак Джокович получи урок

...
Световният номер едно в мъжкия тенис Новак Джокович получи урок
Коментари Харесай

Показаха на Джокович урок по сумо, той силно впечатлен

Световният номер едно в мъжкия тенис Новак Джокович получи урок по професионално сумо преди началото на шампионата в Токио и остана мощно впечатлен от неповторимата форма и гъвкавостта на локалните рикиши, които са със приблизително тегло от 148 кг.

"Чувствам се леко отвън форма, само че с няколко кг от горната страна ще бъда подготвен за битка. Може би ми би трябвало тройно тегло сега и ще бъда изцяло подготвен. Изключително впечатлен съм какъв брой пластични са тези момчета. "

"Не мислех, че това е допустимо в подобен тежък спорт. Сега обаче разбирам, че те обръщат огромно внимание на гъвкавостта си, което им разрешава да се движат допустимо най-бързо и динамично, макар тежестта им ", съобщи Джокович.

След урока сърбинът съобщи, че преди време е гледал сумо и в действителност се е възхищавал на първия първенец, роден отвън Япония - йокодзуна Акебоно.

"Това е един от най-популярните спортове в Япония. Вчера приказвах с татко ми по телефона и му споделих, че ще имам опция да се срещна със сумисти. Спомнихме си по какъв начин гледахме дружно Акебоно и го подкрепяхме ", добави той в изявление за уеб страницата на АТР.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР