Световният номер 2 Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на

...
Световният номер 2 Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Джокович победи Монфис за 19-ти пореден път

Световният номер 2 Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на шампионата от сериите Мастърс в Синсинати, откакто победи французина Гаел Монфис с 6-3, 6-2 във втория си мач от конкуренцията. За Джокович това бе 19-та поредна победа против Монфис, като той няма нито една загуба против този противник и по този метод това се трансформира в най-едностранното съревнование в историята на тениса, подобрявайки достижението на Рафаел Надал против Ришар Гаске (18-0) и на Роджър Федерер против Давид Ферер и Михаил Южни (17-0).
Сърбинът сподели доста стабилен тенис и имаше потребност от малко повече от час игра, с цел да стигне до чист триумф. " Успявах да взимам подаванията си умерено, удрях топката добре. Той направи няколко непредизвикани неточности при 4-3 в първия сет и го пробих, след което дръпнах напред. Вторият сет бе съвсем непогрешим. Радвам се, че той още веднъж е на корта ", разяснява Джокович след дуела. За място на полуфиналите той ще спори с американеца Тейлър Фриц, който победи контузения Душан Лайович с 5-0 и отричане на сърбина. Джокович има късмет да си върне първото място в международната класация тази седмица, според от своето показване и това на Карлос Алкарас.

Световният номер 1 също се класира за четвъртфиналите след сложна победа над Томи Пол от Съединени американски щати със 7-6(6), 6-7(9), 6-3. За Алкарас следва мач с квалификанта от Австралия Макс Пърсел, който победи ветерана Стан Вавринка с 6-4, 6-2. В другите два четвъртфинални конфликта ще се срещнат Хуберт Хуркач - Алексей Попирин и Адриан Манарино - Александър Зверев. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР