Световният номер 2 Карлос Алкарас повтори Рафа Надал и стана

...
Световният номер 2 Карлос Алкарас повтори Рафа Надал и стана
Коментари Харесай

Алкарас търси слънчев дубъл

Световният номер 2 Карлос Алкарас повтори Рафа Надал и стана едвам вторият състезател, който печели 5 или повече Мастърс-а преди да е навършил 21. А на Маями Оупън той е най-високо подложен след отказването на Новак Джокович. Испанецът ще търси своя „ безоблачен дубъл “ – спечелването на Индиън Уелс и след това на Маями Оупън.

Една от легендите в тениса Тод Уудбрич съпостави Алкарас и Джокович. Според него испанецът към момента не може да господства играта във всяко разиграване, както го умее сърбина, само че това е обикновено за развиването му все още. Причината е, че играта на Алкарас се постанова да е „ фундаментално сложна “, което е извънредно мъчно да бъде реализирано на неговата възраст.

Победата на Индиън Уелс за испанеца прекъсна интервал от 8 месеца без купа за него, почнала след триумфа в пет сета на Уимбълдън точно против Джокович. Тод Уудбрич съобщи, че би желал Алкарас да бъде оставен на мира да се развива. 

„ Той минава през интервал на приучване със популярност, парите, напрежението, ръководството на времето си. И това, което е най-важното е този екип, който е към него. Мисля, че те са в действителност добър екип ", сподели някогашният международен номер 1 на двойки.

„ Той е млад, към момента няма тази дарба на Новак да диктува всеки термин на корта. Той има чист искра, пристрастеност, младост, атлетизъм и удари, само че към момента се развива. Не можеш да имаш игра, която е толкоз фундаментално приключена като неговата, и да си го постигнал на 20 години. Трябва му време, с цел да продължи да съзрява, да се построява и да придобие тази поредност. Изглежда, че е натрупал мускули и това му оказва помощ извънредно доста със силата на удара. Той се трансформира в един Давид Ферер от групата на връстниците си “, добави Уудбрич. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР