Световният номер 1 в тениса Новак Джокович ще може да

...
Световният номер 1 в тениса Новак Джокович ще може да
Коментари Харесай

Джокович ще играе в Австралия след като организаторите направиха изключение

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович ще може да пази купата си от Откритото състезание на Австралия. Това разгласи самият той в профила си в обществените мрежи, публикувайки фотография с багажа и преди отпътуването си към южния континент.

Сърбинът прецизира, че уредниците на първия за годината шампионат от Големия шлем са създали особено здравно изключение.
View this post on Instagram

" Честита Нова година на всички! Желая ви здраве, обич, наслада и благополучие. Нека виждате, дишате и мислите за обич, уважавайте себе си и всяко живо създание на планетата.

Беше ми прелестно да прекарам време със своето семейство и обичаните си хора, починах си от доста дългия и сполучлив сезон през 2021 година Сега тръгвам за Австралия, защото беше направено изключение за мен. Готов съм да пребивавам и да вдишвам за тениса в идващите няколко седмици. Благодаря за поддръжката! ", написа Ноле.

Снимка: Reuters

Първоначално уредниците на Откритото състезание на Австралия оповестиха, че в шампионата ще вземат участие единствено имунизирани срещу ковид тенисисти. Самият Джокович отхвърля непосредствено да разкрие дали е получавал най-малко една доза от утвърдените препарати, само че се счита, че не е. Той прекара COVID-19 през лятото на 2020 година, когато игра на проведени от него шампионати в страните от някогашна Югославия.

Дълго време се смяташе, че за сърбина няма да бъде направено изключение. Той отхвърли присъединяване в шампионата АТР Къп, който също се организира в Австралия.

Снимка: Reuters

След решението на уредниците Ноле ще може да се бори за рекордна 21-ва купа от Големия шлем и 10-ти трофей на кортовете в Мелбърн.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР