Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се похвали, че

...
Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се похвали, че
Коментари Харесай

Пълен хаос около участието на Джокович на Откритото на Австралия |

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се похвали, че е получил позволение да взе участие на Откритото първенсво на Австралия със особено здравно изключение.

Сърбинът даже отпътува за страната, където в това време се развихри същинска стихия към него. Джокович по този начин и не дава безапелационен отговор имунизиран ли е, или не. Знае се, че е преболедувал ковид през 2020 година.

Според разпоредбите в Австралия на шампионата се позволяват единствено имунизирани състезатели. Организаторите са получили 26 молби за изключение от това предписание, като са дали единствено пет позитивни мнения. Едно от тях е за Джокович.

Самите позволения се дават от две самостоятелни комисии, които ги издават на база предоставените документи и не знаят чие име стои зад молбата. Според последна информация управляващите в щата Виктория имат желание да не издадат виза на Джокович и по този начин той да бъде върнат назад.

" Мисля, че доста хора във Виктория ще са разочаровани от изхода на тази обстановка. Но процесът си е развой и никой не получава особено отношение ", сподели спортният министър на щата Виктория Джаала Пулфорд след новината за разрешението за присъединяване на Джокович. Тя разкрива, че централното държавно управление е попитало дали локалните управляващи ще поддържат издаването на виза на сърбина и отговорът й е изрично “Не ”.

Междувременно именитият Род Лейвър съобщи, че обстановката към специфичното изключение от имунизационните правила, което получи международният номер 1 Новак Джокович, с цел да играе на Откритото състезание на Австралия, може да стане много неприятна.

" Мисля, е хората във Виктория ще си кажат - " Да, бих желал да го видя да играе и да се състезава, само че в това време има вярно и неверно ". Ако Новак има причина за изключението, тогава би трябвало да я научим. Да, той е популярен тенисист, спечелил е доста мачове и шампионати, тъй че не може да е нещо във физическо отношение. Тогава какъв е казусът ", разяснява 83 годишният-Лейвър.

Бившият тенисист Сам Грот пък съобщи, че не е бил сюрпризиран от решението, което е засегнатост за всеки австралиец, а номер 34 в света Алекс де Минор добави, че обстановката е доста забавна.

" Това е всичко, което ще кажа. Но хей, ситуацията е такова, каквото е. Само се надявам и други да са получили сходно изключение ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР