Световният номер 1 Новак Джокович се класира за полуфиналите на

...
Световният номер 1 Новак Джокович се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Джокович мина през Фриц за 11-и полуфинал в Мелбърн

Световният номер 1 Новак Джокович се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Австралия, откакто преодоля Тейлър Фриц със 7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3 в тежка борба, траяла близо три часа и 50 минути.


Джокович, който на четвъртфиналите загуби едвам три гейма при безапелационния триумф над френския деец Адриан Манарино, се изпоти много повече против 12-ия подложен американец Фриц, изключително в първите два сета. Двубоят стартира с три точки за пробив пред Джокера, които той не съумя да осъществя. Постепенно самочувствието на Фриц на корта се покачваше и ориста на сета се реши в тайбрек, където Ноле показва по-солидна игра, с цел да дръпне в сетовете.

Вторият стартира с ранен брейк на сметката на Фриц, който той удържа до края на частта, с цел да изравни сетовете. След дълга пауза преди началото на третия сет, Джокович стартира обновен и най-накрая проби сервиса на американеца, при 16-та си опция. Сърбинът пое надзор върху събитията на корта и завоюва частта с 6-2. В четвъртата той направи пробив за 4-2, който Фриц върна, само че това бе и последното изпитание на американския тенисист. Джокович проби още веднъж, след което довърши нещата в своя изгода.

Действащият първенец приключи с 20 аса и три двойни неточности, като завоюва 82% от точките на първи сервис. Джокера завърши с 52 уинъра и 26 непредизвикани, до момента в който Фриц, който загуби за девети път от също толкоз срещи със сърбина, направи 63 печеливши удара против 39 непредизвикани неточности. В спор за място на финала международният номер 1, който няма изгубен полуфинал в Мелбърн в кариерата си, ще играе с спечелилия от мача във вечерната сесия сред Яник Синер и Андрей Рубльов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР