Световният номер 1 Магнус Карлсен надлежно спечели поканата за Freestyle

...
Световният номер 1 Магнус Карлсен надлежно спечели поканата за Freestyle
Коментари Харесай

Карлсен печели в Freestyle Chess сред амбициозни планове

Световният номер 1 Магнус Карлсен съответно завоюва поканата за Freestyle Chess предходната седмица в курорта Weissenhaus в Северна Германия, въпреки и не без нерешителност, защото 33-годишният норвежец беше в границите на една игра на четвъртфинална елиминация от изгряващия гений Alireza Firouzja.

В Freestyle, прочут също като Fischer Random или Chess 960, фигурите от задния ред са подредени на инцидентен принцип и симетрично, като по този метод побеждават паметта на книгите за отваряния.

Карлсен оцеля и победи Фабиано Каруана на финала. Сдвояването, повтаряне на техния мач за купата от 2018 година, имаше драматично начало, защото Карлсен отвори 1 g2-g4!, което би било съмнителният Grob в естествения шах, само че е положително тук, тъй като дамата h1 на белите незабавно заплашва да улови пешката b7 на черните.

Събитието имаше великодушен награден фонд от $200 000, разполагаем в банкноти от $20, само че даже това може да е единствено началото. При награждаването милиардерът спонсор Ян Бютнер, който натрупа богатст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР