Световният Институт на инженерите по електротехника и електроника (IEEE) избра

...
Световният Институт на инженерите по електротехника и електроника (IEEE) избра
Коментари Харесай

Бургаски учен със световно признание на Института на инженерите по електротехника и електроника

Световният Институт на инженерите по електротехника и електроника (IEEE) избра за член с право на глас учен Красимир Атанасов, който повече от 10 години е част от катедра „ Компютърни системи и технологии “ и лабораторията по „ Интелигентни системи “ в Бургаския държавен университет „ Проф. доктор Асен Златаров “.

„ Признаването на достиженията на своите членове е значима част от задачата на IEEE. Всяка година, след строга процедура за оценка, Комитетът на IEEE Fellow предлага определена група получатели за издигане в сан на IEEE Fellow. По-малко от 0,1 % от членовете с право на глас се избират годишно за това издигане в сан на член “, написа в известието на Института.

IEEE е най-голямата техническа професионална организация в света, отдадена на развиването на технологиите в интерес на човечеството.

Академик Атанасов е определен за принос към въвеждането на интуиционистки размити множества и техните приложения. Акедемикът е част от плана към Бургаския университет Център за върхови достижения УНИТе –  „ Университети за Наука, Информатика и Технологии в е-обществото “. Акад. Атанасов е и в екипа на плана MIRACle, в който Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ също има водеща роля.

Признанието за българския академик е най-високата степен на участие в влиятелната IEEE. Организацията е надеждния „ глас “ за инженерна, компютърна и софтуерна информация по целия свят.

Академик Красимир Атанасов е роден в Бургас през 1954 година Той е един от дребното учени в България със предпазени две огромни докторски дисертации – в региона на техническите науки и в региона на математическите науки.

flagman.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР