Световният и европейски шампион Норвегия постигна втора победа в група

...
Световният и европейски шампион Норвегия постигна втора победа в група
Коментари Харесай

Норвегия с втора победа на Европейското по хандбал за жени, Дания също записа успех

Световният и европейски първенец Норвегия реализира втора победа в група „ А “ на Европейското състезание по хандбал за дами в Словения, Република Северна Македония и Черна гора. Турнирът продължава до 20 ноември.

Норвежките надвиха над Швейцария с 38:21 (19:9) в Любляна и оглавяват краткотрайното класиране в групата, като си осигуриха място в идващия стадий. Това бе 14-а поредна победа за Норвегия на Европейско състезание.

За швейцарките провалянето бе второ от двата им мача досега и те остават четвърти, последни в подреждането. Унгария и Хърватия са с актив от една победа и една загуба, надлежно на второ и трето място.

Стине Бредал Офтедал осъществя 6 гола за триумфа на Норвегия, до момента в който за Швейцария с 5 попадения се отличи Миа Еменегер. Вратарката на Норвегия Катрин Лунде изравни върха за най-вече мачове на Еврошампионати – 54, който досега бе еднолично владеене на французойката Сираба Дембеле.

В среща от група „ В “ Дания победи Сърбия с 34:21 (18:11) в Целе и реализира първи триумф на шампионата. Датчанките са втори в класирането с победа и загуба досега. Сръбкините остават без победа на четвъртото място. Лидер е отборът на Швеция с две победи, а трети са словенките една успеха от две срещи.

Сара Иверсен означи четири попадения за Дания, а за Сърбия 6 гола вкара Йована Стоилкович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР