Световният гигант в производството на стомана, компоненти за автомобилната индустрия,

...
Световният гигант в производството на стомана, компоненти за автомобилната индустрия,
Коментари Харесай

Световният промишлен гигант Тисен Круп планира разширяване на бизнеса си в България

Световният колос в производството на стомана, съставни елементи за автомобилната промишленост, асансьори и други " Тисен Круп " (ТhyssenКrupp) възнамерява уголемение на логистичните си центрове в България, стана ясно на среща в централата на компанията в град Есен сред заместник-министър Александър Манолев и Мартин Щилглер, изпълнителен шеф за Източна Европа в направление " Материали “ на концерна, оповестиха от икономическото министерство в петък.

Компанията сега е в развой на изследване на разнообразни местоположения в България за създаване на нов лагистичен центъ, а Манолев е показал опциите за това на съществуващите индустриални зони у нас и плановете за зъздаване на нови такива зони.

" Тисен Круп " стъпва на българския пазар на метали през 2005 година, като се сплотява с " Юпитер-Стомана “. Концернът има складово-производствени бази в София, Пловдив, Русе и Бургас и заема водеща позиция на пазара на метали в страната ни.

Зам.-министърът е показал пред концерна преимуществата, които предлага държавните индустриални зони за сходни хранилища и е подчертал върху тласъците, които би получила компанията, в случай че избере за своя база място в район с високо равнище на безработица. Той е поканил представители на " Тисен Круп " да посетят през октомври страната и на място да прегледат разнообразни разновидности за ситуиране на новата си база.

" Сигурен съм, че България е вярното място за инвестицията, която планирате и се надявам сполучливото ѝ осъществяване да докара до навлизането на производства на концерна и в други браншове “, акцентира Александър Манолев.

В рамките на визитата си в Германия, заместник-министърът е провел среща и с ръководителите на направлението за произвеждане на съставни елементи за автомобилната промишленост на " Тисен Круп ". Във Франкфурт той разговарял с Карстен Кроос, основен изпълнителен шеф за направление " Компоненти и технологии “ и Фалк Нюсле, началник “Пазар и развиване “.

" Aвтомобилната индустрия е един от най-бързо разрастващите се браншове на българската стопанска система и през миналата година се трансформира в главен мотор за напредък “, посочв Александър Манолев, представен от пресцентъра на ведомството. По думите му в бранша в България работят близо 13 хиляди души, като съществува сериозен капацитет за разширение на мощностите и откриване на нови работни места.

Той добавя, че през последните години сполучливи планове в бранша са осъществили вложители от Германия, Франция, Япония, Турция, Англия, Швеция, Швейцария, Съединени американски щати и други

Безспорно откриването на толкоз доста предприятия в бранша нарежда доста добре България на международната карта, подчертал Карстен Кроос. Той добави, че сходни дестинации, които могат да предложат голям брой подизпълнители в бранша, се преглеждат с преимущество при обмисляне на нови вложения. Интерес съставляват и резултатите, които реализира стопанската система на страната в региона на осведомителните технологии и аутсорсинга, стана ясно по време на срещата.

" Tисен Круп " е немска промишлена компания, работеща най-много в региона на стоманодобива, само че също и в автомобилния и корабостроителния бранш, както и в производството на промишлено съоръжение, асансьори и други Концернът има над 156 хиляди служащи допълнително от 200 страни по целия свят. Годишните продажби на компанията надвишават 39 милиарда евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР