Световният гигант в производството на стомана, компоненти за автомобилната индустрия,

...
Световният гигант в производството на стомана, компоненти за автомобилната индустрия,
Коментари Харесай

Световният гигант в производството на стомана разширява бизнеса си у нас


Световният колос в производството на стомана, съставни елементи за автомобилната промишленост, асансьори и други ТhyssenКrupp възнамерява уголемение на интервенциите си в България. Това стана ясно на среща в централата на компанията в град Есен сред заместник-министър Александър Манолев и Мартин Щилглер, изпълнителен шеф за Източна Европа в направление " Материали " на концерна. На нея участваха и Михаел Ридер, началник за вътрешната и външна връзка на ТhyssenКrupp, Румен Бонев, началник на Службата ни по търговско-икономически въпроси в провинцията и Стефан Димитров, началник на Консулството на Република България във Франкфурт на Майн.

През 2005 година Thyssen Krupp стъпва на българския пазар на метали, като се сплотява с " Юпитер-Стомана ". Със своите складово-производствени бази в София, Пловдив, Русе и Бургас заема водеща позиция на пазара на метали в страната ни. По време на срещата стана ясно, че компанията възнамерява ситуиране на нов логистичен център като все още се преглеждат разнообразни местоположения в България. Зам.-министър Манолев показа съществуващите индустриални зони и плановете за отделяне на нови. " България може да предложи редица тласъци за сходни вложения, изключително, в случай че изберете локация в район с високо равнище на безработица ", акцентира заместник-министърът. Той насочи покана и делегация на немския тръст да посети България през месец октомври и на място да се срещнат с разнообразни местоположения. " Сигурен съм, че България е вярното място за инвестицията, която планирате и се надявам сполучливото ѝ осъществяване да докара до навлизането на производства на концерна и в други браншове ", акцентира Александър Манолев.

В рамките на визитата си в Германия, заместник-министърът организира среща и с ръководителите на направлението за произвеждане на съставни елементи за автомобилната промишленост на ТhyssenКrupp. Във Франкфурт той беседва с доктор Карстен Кроос, основен изпълнителен шеф за направление " Компоненти и технологии " и Фалк Нюсле, началник " Пазар и развиване ". " Aвтомобилната индустрия е един от най-бързо разрастващите се браншове на българската стопанска система и през миналата година се трансформира в главен мотор за напредък ", уточни Александър Манолев. По думите му в бранша в България работят близо 13 хиляди души, като съществува сериозен капацитет за разширение на мощностите и откриване на нови работни места. Той добави, че през последните години сполучливи планове в бранша са осъществили вложители от Германия, Франция, Япония, Турция, Англия, Швеция, Швейцария, Съединени американски щати и други

Безспорно откриването на толкоз доста предприятия в бранша нарежда доста добре България на международната карта, акцентира доктор Кроос. Той добави, че сходни дестинации, които могат да предложат голям брой подизпълнители в бранша, се преглеждат с преимущество при обмисляне на нови вложения. Интерес съставляват и резултатите, които реализира стопанската система на страната в региона на осведомителните технологии и аутсорсинга, стана ясно по време на срещата.

Thyssen Krupp AG е немска промишлена компания, работеща най-много в региона на стоманодобива, само че също и в автомобилния и корабостроителния бранш, както и в производството на промишлено съоръжение, асансьори и други Концерна има над 156 хиляди служащи допълнително от 200 страни по целия свят. Годишните продажби на компанията са за над 39 милиарда евро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР