Световният ден на водата се отбелязва на 22 март всяка

...
Световният ден на водата се отбелязва на 22 март всяка
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на водата - 2,2 млрд. души живеят без достъп до питейна вода

Световният ден на водата се отбелязва на 22 март всяка година от 1993 година насам под егидата на Организация на обединените нации и подчертава върху значимостта на достъпа до питейна вода.  Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.
Темата на Световния ден на водата през 2020 година е   " Водата и изменението на климата "   - тематика, която слага акцент върху неразривната връзка сред тях. Кампанията цели да се покаже по какъв начин вярното прилагане на водата ще спомогне в битката с климатичните промени -  за понижаване на наводненията, сушата, дефицита на вода и замърсяването.

Управлението на водата може да помогне в битката с изменението на климата, е маркирано в наръчника, публикуван за международния ден на водата през тази година на уеб страницата на интернационалната самодейност. Според експертите влажните зони гълтам въглероден диоксид от въздуха; растителността защищава от наводнения и ерозия; дъждовната вода може да се съхранява за интервали на засушаване; отпадъчните води могат да се употребяват повторно; климатично приспособено интелигентно земеделие също спомага за превъзмогване на климатичните промени.

Водата е най-ценният запас - би трябвало да се употребява по-отговорно , показват от Министерство на околната среда и водите. Трябва да се балансират потребностите от вода в обществото, като в същото време се подсигурява, че най-бедните хора не остават подценени.

Световният ден на водата регистрира значимостта на водата  и насочва вниманието към 2,2 милиарда души, живеещи без достъп до питейна вода.  Поставя се фокус върху предприемане на дейности за справяне с водната рецесия в международен мащаб.

Всеки може да предприеме дейности, свързани с ръководството и потреблението на водата , с цел да повлияе върху изменението на климата, всеки има роля. Това може да включва взимане на единствено 5-минутен душ; избора на растително меню; изключването на електрическите уреди, оставени на " латентен режим ". Експертите поучават още да не се изхвърля годна за консумация храна и да се пазари стабилно.

От Министерство на околната среда и водите цитират  генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутиереш , който е оповестил:  " Предупрежденията са нужни. Но страхът няма да свърши работа. "  Да, изменението на климата може да всее възприятие на боязън и безпокойствие. Но има една лесна стъпка, която можете да предприемете незабавно и която ще докара до огромна смяна:  не разхищавайте водата, приканва Гутиереш./ Дарик

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР