Световните шампиони в тежка категория Антъни Джошуа и Тайсън Фюри

...
Световните шампиони в тежка категория Антъни Джошуа и Тайсън Фюри
Коментари Харесай

Как ще делят приходите от мегабитката си Джошуа и Фюри?

Световните първенци в тежка категория Антъни Джошуа и Тайсън Фюри ще си поделят приходите от възможната мегабитка в посред им през 2021 година, като договарянията сред двете страни би трябвало да протекат безметежно. Еди Хърн, промоутърът на AJ, разкри, че в действителност няма какво толкоз да се уговаря по детайлите на контракта, тъй като и двата лагера са устремени да осъществят конфликта допустимо най-бързо.


" Няма върху какво толкоз да преговаряме, тъй като мигновено се разбрахме за делба 50 на 50 на приходите. Естествено, не е ясно още къде ще се организира борбата. Има и дребни разяснения за това къде ще се излъчва, тъй като всеки си има медийни сътрудници ", сподели Хърн, който преди няколко дни бе направил паралел с договарянията за възможен конфликт преди години с Дионтей Уайлдър.

Според него тогава американските представители на боксьора не са имали действителен интерес да осъществят договорка, до момента в който в този момент и лагерът на Джошуа, и този на Фюри, са подготвени на всичко, с цел да стигнат бързо до съглашение.

В последните дни се говореше за някаква спънка, която би представлявал Александър Усик, който е формален кандидат на Световната боксова организация (WBO). Но Хърн предложи решението и на този " проблем ", който в действителност въобще не е подобен.

" Наскоро приказвах с президента на WBO и те обезверено желаят да бъдат част от тази мегабитка (Джошуа - Фюри). Но е разбираемо, че не могат просто по този начин да си отхвърлят формалния кандидат. Всички би трябвало да измислим решение, съгласно което Александър Усик да бъде благополучен и обезщетен в цялата обстановка.

Другият вид е да овакантим пояса. Дори да нямаше никакви шампионски пояси заложени, Джошуа - Фюри отново щеше да е най-големият дуел, който може да се направи ", изясни Хърн.

" Компенсацията " за Усик би била един затлъстял чек, който да го убеди да отсрочи претенциите си към купата за известно време, до момента в който Джошуа и Фюри не дефинират кой е по-добрият.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР