Световните шампиони Лука Бресел, Марк Селби и Джон Хигинс могат

...
Световните шампиони Лука Бресел, Марк Селби и Джон Хигинс могат
Коментари Харесай

Бари Хърн предупреди с изключване пет снукър звезди

Световните първенци Лука Бресел, Марк Селби и Джон Хигинс могат да бъдат изхвърлени от снукъра за това, че ще пропуснат шампионата в Северна Ирландия за сметка на демонстративна конкуренция в Макао този месец, съобщи почетният президент на Световния снукър тур Бари Хърн.

Бившият президент на Тура изрази мнение, че сходно договорно нарушаване може да докара до съществени санкции за въпросните играчи. „ Играчите могат да приказват каквото си желаят. Понякога наподобява по този начин като че ли някой ги заплашва. Всеки един състезател има правото да избира дали да играе в шампионат или не, няма никакви закани тук. Но тези играчи имат договори “, сподели Хърн, представен от The Mirror.

„ Не би трябвало да влизаш или да играеш на Северноирландския Оупън. Но не ти е разрешено да играеш другаде вместо това. Това е на 100% нарушаване на закона. Така че всички тези играчи, които отиват в Макао, просто продават душите си за още няколко хиляди от горната страна. Разочарован съм от това какъв брой егоистично постъпват и какъв брой лимитирано мислят. Очаквам казусът с петимата да бъде отправен до Дисциплинарната комисия на Световния снукър тур. След това ще разберем дали ще бъдат санкционирани, със възбрана или изхвърлени от спорта “, добави той.

Турът удостовери, че всеки състезател, който пропусне шампионата в Северна Ирландия, с цел да взе участие в друга конкуренция, която не е под егидата на Световния снукър тур, може да се смята за извършител на контракта си. Освен Бресел, Селби и Хигинс, останалите двама състезатели, които имат намерение да се включат в шампионата в Макао, са Тепчая Ун Но и Али Картър. Те към този момент отхвърлиха присъединяване в Северна Ирландия, където конкуренцията ще се организира сред 22-29 октомври.

Турнирът Интернешънъл Чемпиъншип в китайския град Тиендзин ще се организира сред 5-12 ноември. Това ще е първото му издание от 2019-а насам – дългата пауза се дължи поради пандемията от ковид. По тази причина, някои от топ играчите избират да отпътуват до Китай по-рано, с цел да вземат участие в демонстративни съревнования, които да им послужат като подготовка за Интернешънъла.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР