Световните рекордни на Гинес съобщиха, че са отнели временно титлата

...
Световните рекордни на Гинес съобщиха, че са отнели временно титлата
Коментари Харесай

Отнеха временно титлата на най-старото куче в света, което почина през 2023 г.

Световните рекордни на Гинес оповестиха, че са лишили краткотрайно купата на най-старото куче, живяло в миналото, която бе присъдена от тях на португалски мастиф, който умря предходната година, оповестиха Асошиейтед прес, Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.  От изданието показаха, че преразглеждат случая, откакто ветеринари са оспорили възрастта на кучето на име Боби.

Твърдеше се, че кучето е на 31 години и е родено на 11 май 1992 година То живееше във плантация в португалско село със стопанина си Леонел Коста. Боби бе провъзгласен за най-възрастното живо куче и за най-старото куче, живяло в миналото, през февруари предходната година. Боби умря през октомври предходната година.

Преразглеждаме случая и взехме решение краткотрайно да спрем купите за двата върха за най-възрастно куче и за най-възрастно куче, живяло в миналото, до момента в който не стигнем до умозаключение, споделиха от Световните върхове на Гинес по имейл за Асошиейтед прес. От компанията споделиха, че са получили преписка от ветеринари, които оспорват възрастта на кучето и че регистрират обществени мнения от ветеринари и други експерти, добавя 24 часа. 

Боби бе породист португалски мастиф (Rafeiro do Alentejo). Продължителността на живот на породата е 10 до четиринадесет години. Стопанинът на кучето не отговори на опитите на Асошиейтед прес да бъде помолен за коментар.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР