Световните бизнес лидери се подготвят за продължителна U-образна рецесия заради

...
Световните бизнес лидери се подготвят за продължителна U-образна рецесия заради
Коментари Харесай

Световните бизнес лидери очакват продължителна U-образна рецесия заради COVID-19

Световните бизнес водачи се приготвят за продължителна U-образна криза поради рецесията с ковид, оповестява Ройтерс, цитирайки ново изследване.

Проучване на YPO от интервала 15 до 19 април, извършено в 109 страни, открива, че 60% от интервюираните 3 534 мениджърите на управителни позиции чакат U-образно възобновяване, или с други думи равномерен спад и дълъг застой на дъното, последван от растеж. Около 22% предвиждат така наречен „ двойна криза “, което ще рече нов стопански спад след възобновяване от първичната криза в границите на 1 или 2 тримесечия.

Проучването открива, че 11% от мениджърите гледат на рецесията с ковид като на риск за оцеляването на тяхната компания, до момента в който други 40% считат, че тя съставлява сериозна опасност.

„ Не сме виждали сходна рецесия от над 100 години. Някои открити и известни компании няма да оцелеят “, разяснява Глен Кийс, изпълнителен ръководител на Aspen Medical

Бизнес водачите в бранша на хотелиерството и ресторантьорството са най-песимистично въодушевление, като 41% от мениджърите в бранша споделят, че има риск компаниите им да не оцелеят. Същото споделят 30% от мениджърите в авиационния бранш и 19% от тези в бранша на проджабите на дребно.

Има обаче компании в секторите на селското стопанство, комуналните услуги и миннодобивната промишленост, които регистрират по-добри резултати от началото на рецесията.

Въпреки това множеството мениджъри чакат обстановката да се утежни, преди да стане по-добра.

Близо две трети от бизнес водачите предвиждат, че отрицателното влияние от пандемията от COVID-19 върху облагите на техните компании ще продължи повече от година, до момента в който една четвърт чакат тяхната работна мощ да намалее с над 20% от през днешния ден до същата дата на идната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР