Световни политически и бизнес лидери се събират в швейцарския град

...
Световни политически и бизнес лидери се събират в швейцарския град
Коментари Харесай

Форумът в Давос започва без Тръмп, Мей и Макрон

Световни политически и бизнес водачи се събират в швейцарския град Давос през днешния ден, в Световния стопански конгрес няма да участват американският президент Доналд Тръмп, френският му сътрудник Еманюел Макрон и английският министър-председател Тереза Мей. От присъединяване във форума се е отказал и министър председателят Бойко Борисов. 
 Тръмп няма да взе участие в икономическия конгрес в Давос
Основната тематика на форума е глобализацията в интервала на четвъртата индустриална гражданска война. Забавеният стопански напредък, комерсиалните войни и Брекзит са измежду другите значими въпроси, които ще бъдат разисквани. Световният стопански конгрес в Давос ще продължи до 25 януари.

Около 3000 души, измежду които над 100 държавни и държавни ръководители, ще вземат присъединяване в срещата. В Давос се чака да дойдат канцлерът на Германия Ангела Меркел и министър председателите на Израел, Япония и Италия - Бенямин Нетаняху, Шиндзо Абе и Джузепе Конте. Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро ще изнесе тирада, а със особено обръщение към участниците във форума ще се обърне вицепрезидентът на Китай Ван Цишан. 

Форумът в Давос е годишна среща на представители на международния политически и бизнес хайлайф. От 80-те години на предишния век мероприятието има статут на едно от основните интернационалните събития на годината, напомня Българска национална телевизия. Освен политици и предприемачи, в полемиките вземат участие представители на публични организации, научните среди, културни деятели и ръководители на медии.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР