Световни лидери поздравиха Володимир Зеленски за победата на втория тур

...
Световни лидери поздравиха Володимир Зеленски за победата на втория тур
Коментари Харесай

Световни лидери поздравиха Зеленски за победата

Световни водачи поздравиха Володимир Зеленски за успеха на втория тур на президентските избори в Украйна.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп позвънил на Володимир Зеленски. Това разкри в " Туитър " специфичният представител на Съединени американски щати за Украйна Кърт Волкър.

Той благодари и на настоящия украински президент Петро Порошенко, който изгуби изборите, за " ръководство на Украйна в извънредно сложни времена ".

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо също поздрави Зеленски. Политикът не пропусна и канадците, които са били наблюдаващи на вота в Украйна.

Френският президент Еманюел Макрон нощес беше един от първите задгранични водачи, които се обадиха на спечелилия на президентските избори в Украйна.

Самият Зеленски беше признат в Елисейския замък по време на президентската си акция.

Снощи новият президент на Украйна получи поздравления и от полския държавен глава Анджей Дуда, който го предложения да посети Варшава.

" Сега вие в реалност ще станете прислужник на народа ". Това съобщи външният министър на Англия Джереми Хънт до Володимир Зеленски. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и президентът на Европейски Съюз Доналд Туск също поздравиха спечелилия в президентските избори. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР