Световната №1 и фаворитка за титлата на Australian Open -

...
Световната №1 и фаворитка за титлата на Australian Open -
Коментари Харесай

Ашли Барти без грешка и на осминафинала в Австралия

Световната №1 и любимка за купата на Australian Open - Ашли Барти, се класира за четвъртфиналите на конкуренцията

Тя победи американката Аманда Анисимова с 6-4, 6-3 в мач от женската скица на шампионата.

На " Род Лейвър Арина " любимката на локалната аудитория срещна по-сериозна опозиция, в сравнение с в първите си три мача от конкуренцията, само че все пак нямаше проблем да стигне до четвърти следващ чист триумф. Двубоят стартира равностойно, само че в седмия гейм на първия сет Барти проби, след което бе солидна на личен сервис, с цел да се наложи с 6-4.

20-годишната Анисимова, която в предходния кръг в профил миналогодишната шампионка Наоми Осака, отговори добре на старта на втората част и дръпна с 2-0, като това бе първият пробив, който Барти позволява в Мелбърн тази седмица. Австралийката не бе губила подаването си 63 следващи пъти на този и предходни шампионати. Тя обаче още веднъж подвигна равнището си на игра и взе шест от идващите седем гейма, с цел да затвори мача след час и 14 минути игра.

Самата Барти след края на мача поздрави Анисимова, като двете имаха среща и на полуфинал на " Ролан Гарос " през 2019-а година. Тогава Барти отново завоюва мача и в последна сметка подвигна и купата в Париж.

Барти, която още веднъж приключи с позитивен баланс на печеливши удари против непредизвикани неточности (23/17), ще се изправи против американката Джесика Пегула в спор за място на полуфиналите.
 Бомба в Мелбърн! Шаповалов размаза Зверев и си уреди мач с Надал
Бомба в Мелбърн! Шаповалов размаза Зверев и си уреди мач с Надал

Канадецът ще срещне Рафа Надал
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР