Световната здравна организация (СЗО) заяви, че не очаква масова ваксинация

...
Световната здравна организация (СЗО) заяви, че не очаква масова ваксинация
Коментари Харесай

СЗО: Не се очаква масова ваксинация срещу COVID-19 до средата на 2021 година |

Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че не чака всеобща имунизация против COVID-19 преди средата на идната година, като акцентира значимостта на прецизното регулиране на успеваемостта и сигурността на имунизациите, съобщи Ройтерс.

„ Не чакаме да забележим необятно публикувана имунизация доникъде на идната година “, съобщи представителят на СЗО Маргарет Харис пред публицисти на брифинг в Женева.

„ Т.нар. Фаза 3 лишава повече време, тъй като би трябвало да видим каква отбрана обезпечава имунизацията и какъв брой е безвредна, добави Харис, визирайки клиничните тествания на препарата против COVID-19.

Експертите предупредиха, че всички страни по света ще бъдат в положение да обезпечат ваксини за едвам 20% от популацията в риск.

Междувременно Русия разгласи, че имунизацията " Спутник V " към този момент е доставена в лечебните заведения в страната и първите доброволци ще я получат в " близко бъдеще ".

Учените в страната са събрали над 2500 доброволци за продължение на изследванията на имунизацията. Общо в тестването й ще се включат над 40 хиляди души.

Ръководителят на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев заяви, че фондът е получил заявки от повече от 20 страни, като са направени поръчки за пазаруване на над един милиард дози от имунизацията. Русия се е съгласила да създава ваксини в пет страни, което ще й разреши да създава до 500 милиона дози годишно.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР