Световната здравна организация (СЗО) свиква днес спешна среща във връзка

...
Световната здравна организация (СЗО) свиква днес спешна среща във връзка
Коментари Харесай

СЗО свиква извънредна среща заради нов вариант на коронавируса

Световната здравна организация (СЗО) привиква през днешния ден незабавна среща по отношение на нов вид на ковид с голям брой разновидности на спайк-протеина, съобщи Си Ен Би Си.

Вариантът B.1.1.529, е регистриран за първи в Южна Африка измежду дребен брой хора, отбелзяват от СЗО.

„ Все още не знаем доста за него. Това, което знаем е, че този вид има доста разновидности. И терзанието е, че когато има толкоз доста разновидности, това може да окаже въздействие върху метода, по който се държи вирусът “, съобщи доктор Мария Ван Керхов, механически началник на СЗО за COVID-19.

Наблюдението на новия вид идва в миг, в който броят на инфектираните с ковид по света още веднъж се усилват, като СЗО записва горещи точки в няколко района, изключително в Европа.

На фона на новината за новия вид Англия разгласи, че ще спре полетите от шест  държави в южната част на Африка. Министърът на опазването на здравето Саджид Джавид разгласи, че новият вид се проверява.

Вариантът B.1.1.529 съдържа голям брой разновидности, свързани с нараснала устойчивост към антителата, което може да докара до спад на успеваемостта на имунизациите. Той също по този начин има и разновидности, които го вършат по-заразен. Засега не се регистрират други разновидности в новия вид, тъй че учените не знаят дали те са задоволително значими, с цел да трансформират държанието на вируса.

Вариантът се популяризира бързо в провинция Гаутенг, където се намира най-големият град в страната - Йоханесбург.

„ За Гутенг се пътува от всички краища на Южна Африка. Така че е несъмнено, че през идващите няколко дни ще има възходящ % на положителни проби за вирус. Въпрос на дни и седмици е да забележим това ", сподели министърът на опазването на здравето на Южна Африка Джо Фаала по време на брифинга.

Вариантът е открит и в Ботсвана и Хонконг, изясни той.

Работната група, занимаваща се с еволюцията на вируса ще реши дали B.1.1.529 ще бъде разгласен за вид на интерес от Световната здравна организация (СЗО), след което да получи лична писмен знак от гръцката писменост, уточни Ван Керхов.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР