Световната здравна организация (СЗО) призова за прекратяване продажбата на живи

...
Световната здравна организация (СЗО) призова за прекратяване продажбата на живи
Коментари Харесай

СЗО призова за забрана продажбата на диви животни на пазарите за храна

Световната здравна организация (СЗО) прикани за преустановяване продажбата на живи диви бозайници на пазарите за храна , с цел да се предотврати появяването на нови заболявания, осведоми Агенция Франс Прес.

От организацията разясняват, че до момента в който обичайните пазари играят централна роля в даването на храна и занаят на доста хора , продажбата на диви животни може да отбрани здравето на продавачите и на клиентите.
 Ухан забрани консумирането на диви животни
Ухан забрани консумирането на диви животни

Новите правила ще са в действие в продължение на пет години

Организацията разяснява, че някои от първите случаи на COVID-19 са свързани с обичаен пазар за храна в Ухан, Китай, като доста от първите пациенти са продавачи на щандове, служащи и постоянни клиенти на пазара.

Временните насоки са направени дружно със Световната организация за здраве на животните и Програмата на Организация на обединените нации за околната среда.

Насоките приканват страните да прекратят продажбата на живи диви бозайници на пазарите за хран а като изключителна мярка, акцентират от СЗО.

Според СЗО животните, изключително дивите животни, са източникът на над 70% от появяването на всички инфекциозни заболявания при хората, доста от които са породени от нови вируси. Дивите бозайници съставляват необикновен риск за появяването на нови заболявания.

Традиционните пазари, където се продават, колят и разфасоват диви животни съставляват необикновен риск от предаване на патогени върху служащи и клиенти, предизвестяват от Световната здравна организация.
 Китай дава пари в брой на фермери, с цел да се откажат от търговията с диви животни
Китай дава пари в брой на фермери, с цел да се откажат от търговията с диви животни

Да отглеждат други животни или да създават чай и билкови медикаменти

СЗО приканва държавните управления да затворят тези елементи от пазарите за храна , където се продават живи диви бозайници, в случай че не се направи оценка на риска.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР