Световната здравна организация (СЗО) призова днес за предоставяне на 84,5

...
Световната здравна организация (СЗО) призова днес за предоставяне на 84,5
Коментари Харесай

СЗО иска 84,5 милиона долара помощ за Турция и Сирия

Световната здравна организация (СЗО) прикани през днешния ден за даване на 84,5 милиона $ за справяне със здравните потребности след земетресението в Турция и Сирия, съобщи Ройтерс.

Според организацията апелът „ обрисува здравната обстановка в двете страни по-късно филантропично злополучие, основните закани за здравето, отговорът на СЗО след земетресението и целите за справяне със здравните последствия в двете страни “.

Междувременно pродължава издирването и спасяването на оживели след земетресенията в Турция и Сирия от 6 февруари. Бяха открити няколко момчета и мъж, които са останали под руините повече от 260 часа. Продължават арестите поради некачественото строителство в югоизточната ни съседка.

Общият брой на починалите в Турция доближи 39 672, заяви турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу, представен от ДПА. Засега няма нови данни за броя на жертвите в Сирия, които към предходната неделя бяха 5900.

Над 140 камиона с филантропични помощи са влезнали в сирийските територии, намиращи се под контрола на бунтовниците след пагубното земетресение на 6 февруари, съобщи Франс прес.

По апела на Организация на обединените нации още два гранични пункта бяха отворени на турско-сирийската граница, с цел да се улеснят доставките на филантропични помощи. Заради гражданската война в Сирия преди този момент работеше единствено един пункт.

В същото време сирийските бежанци в Турция търсят способи да се върнат в родината си, откакто домовете им са били разрушени в земетресението.

" В Сирия има проблеми от 12 години, само че най-голямата злополука сега е в Турция ", съобщи един от чакащите да преминат границата пред сътрудник на “Франс прес ”.

По последни данни сирийските бежанци в Турция са близо 4 милиона, като над милион и седемстотин хиляди живеят в единайсетте турски провинции най-засегнати от мощния трус. Анкара разреши на сирийците с документи от някоя от провинциите да пътуват без изискваното преди този момент позволение от управляващите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР