Световната здравна организация (СЗО) призова държавите да подкрепят инициативата за

...
Световната здравна организация (СЗО) призова държавите да подкрепят инициативата за
Коментари Харесай

СЗО призова за разработването на глобално здравно споразумение

Световната здравна организация (СЗО) прикани страните да поддържат самодейността за сключване на интернационално съглашение в региона на обезпечаване сигурността на здравето. Този въпрос ще се разисква на Световната здравна асамблея, която ще се организира през ноември, съобщи през днешния ден генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус в речта си пред Глобалния конгрес в Баку „ Светът след ”.

Той акцентира, че светът би трябвало да си извлече поучения от актуалната пандемия и да стартира да се готви за идната, съобщи БГНЕС.
 Радев: Правителството прави всичко допустимо да овладее рецесията без локдаун Радев: Правителството прави всичко допустимо да овладее рецесията без локдаун
Правителството прави всичко допустимо да овладее рецесията с Covid-19 и да обезпечи продуктивност на всички здравни заведения, без да се...

„ В тази връзка ние сме уверени, че е настъпило времето да изготвим правнообвързващ контракт или интернационално съглашение, което да стане основа за обезпечаване на световната сигурност на здравето. Ние разчитаме на поддръжката на всички страни за създаването на такова съглашение, което ще се разиска по време на специфична сесия на Световната здравна асамблея в края на този месец ”, означи Гебрейесус.

Той обърна внимание на още няколко „ сериозно значими посоки ” за работа по устройството на света след COVID-19. По думите му, световното опазване на здравето изисква огромни финансови вложения.

„ Имаме потребност от доста увеличение на вложенията по места, в това число за оказване на първична здравна помощ. Освен това би трябвало да подобрим системата и средствата по попречване, разкриване и бързо реагиране на огнища с епидемиологичен и пандемичен капацитет ”, сподели той.

Справянето с общите закани, в това число актуалната пандемия, е допустимо само с общи старания, благодарение на интернационалното многостранно съдействие, акцентира генералният шеф на СЗО.
 Здравните управляващи: Зеленият документ работи, с него обърнахме тренда на пандемията Здравните управляващи: Зеленият документ работи, с него обърнахме тренда на пандемията
Зеленият документ работи и имаме данни за превръщане тренда на пандемията - съотношението сред новозаболели и постъпили в болница е ра...

Глобалният конгрес в Баку се организира всяка година от 2013 година насам. Един от основателите за основаване на такава интернационална платформа за полемики беше Мадридският клуб, в който членуваха над 80 някогашни президенти и министър председатели на 56 страни. Първият конгрес беше с фокус върху Южен Кавказ, само че, отчитайки мащабите на обсъжданите на него въпроси, които имаха освен районен темперамент, бе взето решение той да бъде разгласен за световен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР