Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че четири сиропа за кашлица

...
Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че четири сиропа за кашлица
Коментари Харесай

СЗО предупреди за четири опасни сиропа за кашлица, довели до смъртта на деца в Гамбия

Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че четири сиропа за кашлица са свързани със гибелта на 66 деца в Гамбия

В известието се показва, че сиропите са „ евентуално свързани с остри бъбречни увреждания и 66 смъртни случая измежду деца “, написа Би Би Си, представена от .

Продуктите са създадени от индийската компания Maiden Pharmaceuticals, която не е предоставила гаранции за тяхната сигурност, прибавя СЗО.

Би Би Си се свърза с компанията за коментар. Индийски публични лица обявиха, че са поискали от СЗО да показа доказателства за връзката сред сиропите и смъртните случаи.

СЗО разпознава четири продукта в Гамбия, само че „ е допустимо да са били публикувани посредством неофициални пазари в други страни или райони “, добавя организацията в предизвестието, оповестено на нейния уеб страница.

Употребата им може да докара до съществени пострадвания или гибел, изключително измежду децата.

Намесата на СЗО пристигна, откакто в края на юли медицинските управляващи в Гамбия откриха увеличение на случаите на остро бъбречно увреждане измежду деца под 5-годишна възраст. Оттогава държавното управление на страната прекрати използването на всички сиропи с парацетамол и прикани хората да употребяват таблетки вместо тях.

СЗО съобщи, че лабораторният разбор на пробите от продуктите „ удостоверява, че те съдържат неприемливи количества диетиленгликол и етиленгликол като замърсители “.

Веществата са токсични и резултатът от тях „ може да включва болки в корема, повръщане, диария, неспособност за обособяване на урина, главоболие, променено психическо положение и остро бъбречно увреждане, което може да докара до гибел ", предизвестяват още от СЗО.

Миналия месец здравните чиновници на Гамбия оповестиха, че десетки деца са умряли, без да показват точния им брой.

СЗО съобщи, че е допустима „ световна експозиция “, защото производителят може да е употребявал същия нечист материал в други артикули и да ги е разпространявал на локално равнище или да ги е изнасял
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР