Световната здравна организация (СЗО) не разполага с данни за намаляване

...
Световната здравна организация (СЗО) не разполага с данни за намаляване
Коментари Харесай

Няма нужда от нови ваксини за Омикрон

Световната здравна организация (СЗО) не разполага с данни за понижаване успеваемостта на съществуващите ваксини против ковид след появяването на новия вид Омикрон.

Както оповестява Ройтерс, СЗО не счита, че е належащо да бъдат създавани нови ваксини, защото фармацевтичните компании би трябвало да внесат единствено незначителни промени в състава на към този момент създадените препарати.

В същото време Световната здравна организация предложи на хората, които не са изцяло имунизирани и са уязвими към Covid-19, изключително тези над 60 години, да отсрочат пътуванията си до региони с високо разпространяване на болестта. Това съобщи "Гардиън ".

"Лицата, които не са изцяло имунизирани или не са преболедували Sars-CoV-2 и са изложени на нараснал риск от тежко заболяване и гибел, в това число хората на 60 и повече години и тези със съпътстващи болести, би трябвало да бъдат посъветвани да не пътуват до региони с доста инфектирани ", обявиха от организацията.

В предните дни СЗО разгласи, че рискът от новия вид Омикрон на ковид е "много висок " в международен мащаб, само че и че не всички предприемани ограничения се базират на научни доводи и африканските страни, в които вариантът бе засечен за първи път, биват дискриминирани.

На фона на опасенията към Омикрон Съединените щати оповестиха ще затегнат контрола по границите. Американските управляващи ще изискат всички влизащи в страната да бъдат тествани един ден преди да се качат на борда на самолета, без значение от техния имунизационен статус или страна на тръгване. Обмисля се и условие всички пасажери да се изследват наново в границите на три до пет дни след идването си.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР