Световната здравна организация (СЗО) наблюдава 2 200 здравни заведения в

...
Световната здравна организация (СЗО) наблюдава 2 200 здравни заведения в
Коментари Харесай

СЗО: Афганистан има медицински консумативи само за няколко дни

Световната здравна организация (СЗО) следи 2 200 здравни заведения в 34 -те провинции на Афганистан, които разполагат със ресурси от консумативи единствено за няколко дни. Летището в столицата Кабул не е безвредно за доставката им след терористичните офанзиви там, съобщи чиновник на СЗО, предава БГНЕС.

На конференция на Организация на обединените нации доктор Рик Бренан - районен шеф на СЗО за Източното Средиземноморие, съобщи, че може да се наложи медицинските доставки да стартират да идват през интернационалното летище Мазар-и-Шариф в Северен Афганистан.

На същата конференция представителят на Службата на Организация на обединените нации по правата на индивида Рупърт Колвил осъди терористичната офанзива към летището, при които починаха минимум 110 души, заяви Анадолската организация.
 СЗО: Ваксинирането с трета доза против Covid-19 да се отсрочи СЗО: Ваксинирането с трета доза против Covid-19 да се отсрочи
Генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус изрази позиция, че имунизирането против Covid-19 с трета доза т...

" Терористичната офанзива на летището в Кабул през вчерашния ден беше ужасяваща ", сподели Колвил, описвайки го като " офанзива, особено планувана да аргументи клане “.

" Беше тъкмо изчислено да убие и осакати колкото се може повече хора: цивилни - деца, дами, татковци, майки, както и талибани и непознати сили, защитаващи летището. "

Бренън изясни, че на летището в Кабул има голям брой ограничавания за сигурността и логистиката.

" Очакваме, че ще можем да изпълним повече доставки през идващите дни с поддръжката на пакистанското държавно управление ", сподели той, обяснявайки, че летището в Кабул на този стадий " не е вид за транспортиране на филантропични доставки ".

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР