Световната здравна организация (СЗО) и нейни партньори създадоха на територията

...
Световната здравна организация (СЗО) и нейни партньори създадоха на територията
Коментари Харесай

СЗО създаде спешен резерв от ваксини срещу Ебола

Световната здравна организация (СЗО) и нейни сътрудници сътвориха на територията на Швейцария изключителни ресурси от имунизацията против Ебола в размер на 6890 дози, предадоха международните организации.

Този запас може да бъде изпратен срочно при поискване до всяка нуждаеща се страна, в която е записано огнище на смъртоносната болест, се споделя в известие на СЗО, публикувано в Женева.

Изтъква се, че имунизацията е складирана в Швейцария и е подготвена за изпращане за изключително реагиране. Решението за даването ѝ ще бъде взето в границите на 48 часа. Целият план на доставката не надвишава седем дни след приемане на поръчката, заяви БНР.

.

Решението за основаването на незабавен запас от препарата съставлява прелестен образец за взаимност, теоретичен метод и съдействие на интернационалните организации с частния бранш, съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Ебола е остро заразна болест, най-често срещана в Субсахарска Африка. Характеризира се с висока температура, затруднено дишане, обезводняване, в обособени случаи и с кръвоизливи. Смъртността измежду инфектираните е висока, а към момента няма надеждни способи за лекуване. Ваксината против Ебола е създадена през 2019 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР