Световната здравна организация свиква извънредно експертно заседание, за да обсъди

...
Световната здравна организация свиква извънредно експертно заседание, за да обсъди
Коментари Харесай

СЗО свиква спешна среща заради епидемията от маймунска шарка

Световната здравна организация привиква изключително експертно съвещание, с цел да разиска епидемията от маймунска едра шарка

Това оповестява вестник "Телеграф ", представен от БГНЕС.

Той отбелязва, че главните тематики на срещата ще бъдат пътищата на предаване на инфекцията, разпространяването ѝ измежду гей и бисексуалните, както и обстановката с имунизациите.

Очаква се на събитието да участва шефът на програмата за незабавни случаи на СЗО Майкъл Райън.

Заболяването към този момент е открито в няколко страни, измежду които Англия, Испания, Белгия, Франция, Швеция, Италия, Австралия, Германия и Канада.

Маймунската едра шарка е рядка вирусна зараза, която се предава и сред хората. Обикновено болестта протича леко и множеството хора се възвръщат в границите на няколко седмици, само че при някои хора могат да настъпят затруднения. Специалистите акцентират, че маймунската едра шарка не се смята за зараза, излъчена по сексуален път, само че може да се популяризира при непосредствен контакт със инфектиран човек.

Първоначалните признаци включват висока температура, главоболие, мускулни болки, болки в гърба, увеличени лимфни възли, настинка и безсилие. Може да се появи обрив, който постоянно стартира от лицето и по-късно се популяризира по други елементи на тялото.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР