Световната здравна организация призова правителствата по целия свят да увеличат

...
Световната здравна организация призова правителствата по целия свят да увеличат
Коментари Харесай

СЗО призова за увеличаване на данъците върху алкохола и подсладените напитки

Световната здравна организация прикани държавните управления по целия свят да усилят налозите върху алкохола и подсладените със захар питиета (ПЗС).

След като изследва данъчните ставки, СЗО съобщи във вторник, че междинната световна данъчна ставка върху " нездравословните артикули " е прекомерно ниска, до момента в който артикули като виното са изцяло освободени от налози в някои европейски страни, написа Дойче Веле, представена от Нова тв.

По данни на СЗО всяка година 2,6 милиона души умират от приложимост на алкохол, а 8 милиона души умират заради нездравословно хранене.

Здравната организация на Организация на обединените нации съобщи, че по-високите налози ще спомогнат за понижаване на потреблението на тези артикули и ще подтикват фирмите да създават по-здравословни артикули.

" Облагането с налози на нездравословните артикули основава по-здраво население. То би имало позитивен резултат в обществото. В случая с алкохола налозите биха помогнали и за попречване на насилието и пътнотранспортните катастрофи ", съобщи Рюдигер Креч, шеф на СЗО.

От Организацията прибавиха, че въпреки 108 от 194-те ѝ страни членки към този момент да постановат някакви налози върху безалкохолните питиета, те съставляват приблизително едвам 6,6% от цената на газираните питиета. Половината от тези страни, означи СЗО, таксуват с налог и водата, което не се предлага от организацията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР