Световната здравна организация призова китайските власти да позволят на нейни

...
Световната здравна организация призова китайските власти да позволят на нейни
Коментари Харесай

СЗО призова Китай да допусне нейни експерти в разследване за COVID-19

Световната здравна организация прикани китайските управляващи да разрешат на нейни експерти да вземат участие в следствието на произхода на ковид. Това разгласи в изявление за Фран прес представителят на СЗО Тарик Язаревич. „ СЗО желае да си сътрудничи с задгранични сътрудници и по покана на китайските управляващи да взе участие в следствието. “, сподели той.

По-рано представителят на СЗО в Китай Гауден Галеа съобщи, че организацията има данни, че страната „ организира някакво национално следствие “, само че задграничните специалисти не са имали право да вземат участие в него. Той добави, че СЗО продължава да изпраща претенции до китайското управление с оферти за включване на нейни специалисти в изследването на естеството на COVID-19.

Призивите от разнообразни страни за пълномащабно следствие на произхода на новия ковид, предизвикал незапомнена в най-новата история на човечеството по мащабите си и тежки последици пандемия се ускоряват в последните дни, като бяха подкрепени обществено и от ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Американският президент Доналд Тръмп пък е по-радикален в дейностите си и намерено твърди, че вирусът е произтекъл от лаборатория в Ухан - китайският град, от който потегли пандемията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР