Световната здравна организация предупреди, че огромното количество отпадъци, образувани при

...
Световната здравна организация предупреди, че огромното количество отпадъци, образувани при
Коментари Харесай

СЗО алармира: Медицинските отпадъци от COVID-19, са опасни за здравето ни

Световната здравна организация предизвести, че голямото количество боклуци, формирани при оправянето с пандемията от Ковид-19, съставляват опасност за здравето на хората и околната среда. 

Допълнителните отпадъци  " заплашват здравето на хората и околната среда и разкриват острата нужда от възстановяване на практиките за ръководство на отпадъците ", съобщи здравната организация на Организация на обединените нации.

Отбелязва се, че по-малко внимание се отделя на безвредното и стабилно неутрализиране на здравните боклуци от пандемията.

Сред главните замърсители са персоналните защитни средства.  СЗО не предлага потреблението на ръкавици за инжектиране на ваксини, само че в отчета се споделя, че е нормална процедура, осведоми БГНЕС. 

В разбора се показва, че са изпратени над 140 млн. комплекта за тестване, които могат да генерират 2600 тона най-вече пластмасови, неинфекциозни боклуци и 731 000 литра химически боклуци. Приблизително 97% от пластмасовите боклуци от тестванията се изгарят. А първите 8 милиарда дози ваксина, приложени в международен мащаб, са довели до образуването на 144 000 тона спомагателни боклуци като спринцовки, игли и защитни кутии.

В отчета се предлагат на практика решения, като да вземем за пример по-рационално потребление на персоналните защитни средства, потребление на по-малко опаковки, вложение в технологии за отнасяне на боклуци, които не се изгарят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР