Световната здравна организация предупреди, че новият коронавирус е голяма заплаха

...
Световната здравна организация предупреди, че новият коронавирус е голяма заплаха
Коментари Харесай

1016 са вече жертвите на коронавируса

Световната здравна организация предизвести, че новият ковид е " огромна опасност " за цялата планета. В Женева се организира двудневен конгрес на организацията, на който 400 учени търсят способи за преодоляване на разпространяването на болестта. Жертвите към този момент са 1016. Заради епидемията в Китай бяха уволнени високопоставени чиновници.

Ухан в 19-я ден на карантина. Епидемията трансформира оживения 11 милионен град в нереален. Предпазните костюми на патрулиращите лекари към този момент не учудват никого. Линейки, отвеждащи заболели пациенти, се одобряват като естествени подиуми от всекидневието на Ухан, както наложителното мерене на температура и стоенето вкъщи.

Страхът владее Ухан.

Във втория ден след насилствената почивка, Китай се пробва да възвърне работния си темп.
Су Яхуа - шеф на отдел Транспорт, Министерството на превоза на Китай: Според изчисленията от през днешния ден до 18 февруари 160 милиона души ще се върнат на работа.
Вирусът е предизвикателство за целия свят, подсетиха от Световната здравна организация.

Тедрос Аданом Гебрейесус - ген. шеф на СЗО: Вирусът е тестване за нас по доста способи. Тест - дали светът е кадърен да се сплоти в битката против общ зложелател, който не признава граници и идеологии.
Мъчително отброяване на дните на карантината и на Даймънд Принсес - круизният транспортен съд, който беше закотвен край японския бряг поради ковид. На борда към този момент има инфектирани 130 пасажери.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР