Световната здравна организация очаква до дни да има повече информация

...
Световната здравна организация очаква до дни да има повече информация
Коментари Харесай

СЗО очаква до дни да има повече информация за разпространението на Омикрон


Световната здравна организация чака " до дни " да има повече информация за опцията на предаване на новия коронавирусен вид Омикрон, съобщи в сряда по време на брифинг техническият началник на СЗО за Covid-19 Мария ван Керхове, оповестява Ройтерс, представена от БНР.

Това изказване допуска по-бързо събиране на информацията по отношение на декларираните от СЗО преди дни " седмици ", които ще са нужни за оценка на наличните данни за разновидността, откакто Омикрон беше избран като " вид, пораждащ безпокойствие ", което е най-високата оценка.

Тя също по този начин сподели, че един от вероятните сюжети е, че новият вид, който беше обявен за пръв път в Южна Африка, може да бъде по-заразен от преобладаващия Делта вид. Мария ван Керхове обаче уточни, че към момента не е известно дали Омикрон разболява хората повече.

Според нея наличните Covid ваксини към момента обезпечават отбрана против тежко заболяване с Covid-19.

На същия брифинг основният академик на СЗО Сумия Сваминатан сподели, че организацията има вяра, че съществуващите ваксини против Covid-19 ще работят и против разновидността Омикрон.

Дали разновидността Омикрон е по-предаваем или дали заобикаля имунизациите са някои от главните въпроси, на които към момента би трябвало да се отговори.

Разработчиците на ваксини към този момент обявиха, че ще отнеме към две седмици, с цел да преценяват дали техните ваксини против Covid-19 са ефикасни за Омикрон.

Ръководителят на програмата на СЗО за незабавни случаи - Майк Райън повтори опълчването на СЗО против наложените общи забрани за полети до и от Южна Африка, наложени от Англия и други страни, заявявайки, че това няма да предотврати разпространяването на разновидността:

" Идеята, че можете просто да поставите херметичен щемпел върху някои страни, не е допустима. Не мога да видя логиката от епидемиологична или социална здравна позиция ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР