Световната здравна организация нарече този брой "повече от трагичен"Световната здравна

...
Световната здравна организация нарече този брой "повече от трагичен"Световната здравна
Коментари Харесай

СЗО: Половин милион души са починали след заразяване с Омикрон

Световната здравна организация назова този брой "повече от драматичен "

Световната здравна организация изрази страдание във вторник, че от откриването на разновидността Омикрон до момента са регистрирани половин милион смъртни случая на Covid-19, като назова този брой "повече от драматичен ", съобщи БГНЕС.

Ръководителят на СЗО по въпросите на изключителните обстановки Абди Махамуд съобщи, че в международен мащаб са регистрирани 130 милиона случая и 500 000 смъртни случая, откогато в края на ноември разновидността Омикрон беше разгласен за обезпокоителен. Оттогава той бързо измести Делта като преобладаващ вид на коронавирус в света, защото е по-заразен, макар че наподобява предизвиква по-малко тежки болести.

"В епохата на ефикасните ваксини, половин милион души да умрат, това в действителност е нещо трагично ", сподели Махамуд при предаване онлайн в каналите на СЗО в обществените медии. "Докато всички споделяха, че Омикрон протича по-леко, пропускаха обстоятелството, че половин милион души са умряли, откогато той е бил открит ", сподели той.

В седмичната си епидемиологична актуализация за Covid-19, оповестена по-късно във вторник, СЗО съобщи, че през предходната седмица са регистрирани близо 68 000 нови смъртни случая - със седем % повече спрямо миналата седмица. Същевременно броят на новите седмични случаи на заболяването е намалял със 17% до близо 19,3 млн. души.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР