Световната здравна организация е много притеснена“ от разпространението на COVID-19

...
Световната здравна организация е много притеснена“ от разпространението на COVID-19
Коментари Харесай

СЗО е разтревожена от ръста на заразените с COVID-19 в Европа

Световната здравна организация е „ доста обезпокоена “ от разпространяването на COVID-19 в Европа, до момента в който континента се бори с нова вълна на инфекции, съобщи Би Би Си.

Регионалният шеф на СЗО за Европа шеф доктор Ханс Клуге съобщи пред медията, че в Европа може да бъдат регистрирани 500 хиляди нови смъртни случая до март, в случай че не бъдат подхванати незабавни дейности. Според него ограниченията, които ще доведат до нарастване на носенето на маски, ще имат неотложен резултат.

Предупреждението на СЗО идва в миг, в който редица страни регистрират рекорден брой новозаразени с ковид и вкарват строги ограничаващи ограничения, в това число цялостен или непълен локдаун.

Д-р Клуге уточни, че зад по-широкото разпространяване стоят редица фактор, в това число зимния сезон, незадоволителното имунизационно покритие и районното превъзходство на по-заразния Делта вид. Той прикани за нарастване на имунизациите и използване на съществени ограничения за публично здраве и

„ COVID-19 още веднъж се трансформира във водещата причина за смъртни случаи в нашия район “, сподели той пред Би Би Си, като добави, че всички „ знаем какво би трябвало да се направи “, с цел да се преборим със болестта.

Според него наложителните наложителната имунизация би трябвало да се преглежда като „ последна мярка “, само че той акцентира, че би спор по тематиката би бил „ доста своевременен “.

„ Преди това има и други средства като Covid пропуск “, сподели Клуге, като добави, че „ той не води до ограничение на свободата, а по-скоро служи като инструмент за опазване на нашата самостоятелна независимост ".

В петък Австрия стана първата европейска страна, оповестила проект за наложителна имунизация против COVID-19. Новите ограничения се чака да влязат в действие през февруари, само че методът за тяхното налагане към момента се дискутира. Съобщението, което пристигна в композиция с народен локдаун, бе посрещнато разнопосочно от необятната общност, като през днешния ден в столицата Виена се организира огромна проява против ограниченията.

Много други европейски страни също стягат ограниченията. Страни като Чехия и Словакия неотдавна оповестиха нови ограничавания за неимунизирани хора. Тази вечер в Ротердам се стигна до конфликти сред полиция и протестиращи против новите ограничения в битката с COVID-19.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР