Световната вицешампионка в спускането от Мерибел 2023 Нина Ортлиб от

...
Световната вицешампионка в спускането от Мерибел 2023 Нина Ортлиб от
Коментари Харесай

Австрия превзе подиума при супергигантския слалом в Квитфел

 Efbet2023 Horizontal
Световната вицешампионка в спускането от Мерибел 2023 Нина Ортлиб от Австрия завоюва супергигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в норвежкия зимен център Квитфиел, а още две нейни сънароднички се качиха на подиума. Състезанието се организира, само че при доста тежки метеорологичните условия.

Ортлиб финишира за 1:29.25 минута, откакто бе с второ най-бързо време в последния бранш на пистата. На 12 стотни от секундата втора се подреди Щефани Фениер, а трета е Франциска Грич с пасив от 38 стотни.

Американката Микаела Шифрин, която се бори да изравни историческото достижение на шведската легенда Ингемар Стенмарк от 86 победи за Световната купа, приключи седма с закъснение от 98 стотни.

В генералното класиране след 32 от 38 старта Микаела Шифрин, която към този момент си обезпечи пета Световна купа в кариерата, има неизпълним задатък от 1828 точки, пред Лара Гут-Бехрами, която през днешния ден приключи на 20-о място през днешния ден. а трета е Петра Влъхова. В подреждането за дребния бистър глобус отпред е Елена Куртони с 332 точки, следвана от Гут-Бехрами и Корнелия Хютер.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР