Световната шампионка в зала Муджинга Камбунджи беше добавена към списъка

...
Световната шампионка в зала Муджинга Камбунджи беше добавена към списъка
Коментари Харесай

Жестока битка в дамския спринт на 60 метра се очертава в Карлсруе

Световната шампионка в зала Муджинга Камбунджи беше добавена към листата на 60 метра за първия шампионат от Световния атлетически тур със “златен етикет ” за тази зима в Карлсруе на 27 януари. Марина Бек-Романчук и Патрисия Мамона пък ще се появят в бранша за троен скок.

Камбунджи усъвършенства върха на Швейцария до 6.96 секунди, най-бързото време в зала от 1999 година, с цел да завоюва международната купа в Белград през март предходната година. През лятото тя стана европейска шампионка на 200 метра и заслужи сребро на 100 метра в Мюнхен.

View this post on Instagram
A post shared by World Athletics (@worldathletics)

Сега тя ще се изправи в Германия против оповестените по-рано през годината като участнички Дина Ашър-Смит и Ева Свобода, както и против Аша Филип и Дарил Нийта. Британката Ашър-Смит е международна шампионка на 200 метра от Доха 2019, а Свобода е европейската шампионка на 60 метра в зала от 2019 година

Многократният медалист от огромни шампионати в зала и навън в препятственото тичане Паскал Мартино-Лагард и европейският отличник от Испания Асиер Мартинес ще застанат на старт на 60 м/пр.

В тройния скок при дамите сили ще премерят две от дамите, които имат резултати над 15 метра в дисциплината. Европейската шампионка навън от Мюнхен 2022 Бек-Романчук има 15.02 метра точно от континенталния конгрес в Германия, а през зимата завоюва и международно сребро в зала в Белград, а Мамона заслужи олимпийското сребро в Токио с 15.01 м.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР