Световната рекордьорка в бягането на 100 метра с препятствия Тоби

...
Световната рекордьорка в бягането на 100 метра с препятствия Тоби
Коментари Харесай

Световната рекордьорка на 100 метра с препятствия вярва, че ще получи шанс да бяга на световното първенство

Световната рекордьорка в бягането на 100 метра с трудности Тоби Амюзан от Нигерия е упрекната в нарушаването на антидопинговите правила, само че отхвърли да е употребявала неразрешени субстанции и има вяра, че ще получи позволение за присъединяване на международното състезание по лека атлетика в Будапеща от 19 до 27 август, написа Ройтерс.

Амюзан е пропуснала три извънсъстезателни теста в границите на 12 месеца, защото не е била на оповестеното от нея място при идването на проверяващите. Заради това по устав я грози наказване сред една и две години отнемане от спортни права. Случаят с 26-годишната африканка ще бъде прегледан от тричленен арбитражен съд.

" Аз съм чист спортист, проверявана съм за допинг много постоянно, може би даже по-често от нормалното. Няколко дни след третия ми " пропуснат тест " дадох проба. Вярвам, че ще бъде взето решение в моя изгода и ще мога да се състезавам на Световното състезание през август ", разяснява Амюзан в Инстаграм.

Нигерийката завоюва старта в Силезия от Диамантената лига в неделя, записвайки втора победа за сезона в най-престижната лекоатлетическа верига.

Тя сложи международния връх от 12.12 секунди на международното състезание в Юджийн, Съединени американски щати през лятото на предходната година, като стана първата представителка на страната със златен орден в дисциплината на подобен конгрес.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР