Световната рекордьорка Гензебе Дибаба и сребърният световен медалист на 800

...
Световната рекордьорка Гензебе Дибаба и сребърният световен медалист на 800
Коментари Харесай

Дибаба и Кшчот ще гонят нови победи в Мадрид

Световната рекордьорка Гензебе Дибаба и сребърният международен медалист на 800 метра Адам Кшчот ще се завърнат в Мадрид 12 месеца след успехите си на шампионата от сериите на IAAF World Indoor Tour в испанската столица. Етиопката и полякът ще застанат на старт в Испания на 8 февруари, за когато е планувано тазгодишното издание на влиятелната конкуренция.

Дибаба, която през 2017-а завоюва бягането на 1000 м в Мадрид с нов народен връх в зала от 2:33.06 мин, този път ще започва в коронната си дисциплинираност 1500 м. Именно това е дистанцията, на която тя държи международните върхове и в зала, и навън.

Адам Кшчот пък се надява да повтори успеха си 2017 година на 800 м. Полякът има общо пет европейски трофеи в тази дисциплинираност - две навън и три в зала. На планетарния шампионат в Лондон през предишното лято Кшчот завоюва сребърен орден. Той направи същото и на Световното в Пекин две години по-рано. Личният връх на поляка в зала е 1:44.57 мин, като този резултат го подрежда на четвърто място във безконечната класация под покрив.

Снимка: iaaf.org

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР