Световната предпремиера на дългоочаквания биографичен филм Елвис за легендата на

...
Световната предпремиера на дългоочаквания биографичен филм Елвис за легендата на
Коментари Харесай

Филмът за Елвис Пресли се очертава като големия хит на феситвала в Кан

Световната предпремиера на дълго чакания биографичен филм " Елвис " за легендата на рокендрола ще бъде на 75-ото издание на кинофестивала в Кан през май, съобщи Франс прес, базирайки се на уредниците. 

В Кан се чакат изпълнителят на основната роля Остин Бътлър , актрисата Оливия Деджонг, която играе брачната половинка му Присила, двукратният притежател на " Оскар " Том Ханкс , който феновете ще видят като мениджъра на Елвис полковник Том Паркър, както и режисьорът Баз Лурман.
 

 Остин Бътлър Gulliver/Getty Images
Остин Бътлър ще бъде Елвис Пресли

Новият музикален биографичен филм би трябвало да излезе на екран в Съединени американски щати на 24 юни и два дни по-късно в останалата част от света. Този род процъфтява през последните години - от Хоакин Финикс като Джони Кеш в " Да преминеш границата " (2006) до Рами Малек, отличен с " Оскар " през 2019 година за превъплъщението си в облика на Фреди Меркюри в " Бохемска рапсодия ". 

Биографичният филм наблюдава живота и творчеството на Елвис две десетилетия - от възхода му към известността до " невижданата му популярност ", във време, когато Америка претърпява огромни социално-културни разтърсвания и губи своята непорочност ", се показва в направеното изказване.

 

Баз Лурман е постоянен участник на кинофестивала в Кан: той е единственият режисьор, който е показал два игрални кино лентата на откриването на събитието - " Мулен Руж " през 2001 година, включен в конкурсната стратегия, и " Великият Гетсби " през 2013 г. 

Най-важният кинофестивал в света ще показа формалната си селекция на 14 април, в това число листата с филми, които ще се борят да наследят премията " Златна палма " на Жулия Дюкурно, която победи през 2021 година с " Титан ".

Малко повече от месец преди откриването на фестивала, който ще се организира сред 17-28 май, информацията за 75-ото му издание е нищожна. Все още не са известни нито съставът на журито , нито филмът, с който ще бъде открита проявата. 

Единственото несъмнено нещо е наличието на Том Круз , който ще показа дълго чаканото продължение на " Топ Гън ". Прожекцията на " Топ Гън: Маверик " е планувана за 18 май. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР