Световната организация по туризъм към ООН (UNWTO), базирана в Мадрид,

...
Световната организация по туризъм към ООН (UNWTO), базирана в Мадрид,
Коментари Харесай

Световната организация по туризъм към ООН променя името си на ООН Туризъм

Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации (UNWTO), основана в Мадрид, разгласи през днешния ден, че трансформира името си, с цел да стане Организация на обединените нации Туризъм (UN Tourism), да подчертае свързаността си с Организация на обединените нации и да се разпознава по-добре от необятната общност, съобщи Франс прес.

Това ново име, оповестено в границите на Международното туристическо ревю " Фитур " - (Fitur), което се организира до неделя (28 януари) в Мадрид, e съпроводено от ново лого, изобразяващо човешка фигура в придвижване и ново мото: " Да приближим света ".

Това разрешава на организацията да се " отдалечи от акроними " като Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации и да направи " по-достъпно " измежду популацията изображението си, твърди в официално съобщение институцията, основана през 1974 година, с цел да развива и предизвиква туризма в света, съобщи Българска телеграфна агенция.

Институцията на Организация на обединените нации, която от 2018 година се ръководи от грузинеца Зураб Пололикашвили, сплотява 160 страни членки и разполага с районни служби в Япония, Саудитска Араби, Бразилия и Мароко в допълнение към централата в испанската столица.

Тя разгласява постоянно оценки и прогнози за туристическата посещаемост по райони и страни.

Според последния барометър, оповестен в петък, 1,3 милиарда туристи са пътували в чужбина предходната година или 88 на 100 от нивото от 2019 година, последната преди пандемията от КОВИД-19.

Генерираните приходи от интернационалния туризъм са достигнали 1,4 трилиона $.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР