Световната номер 1 Ига Швьонтек допусна поражение в четвъртфиналите на

...
Световната номер 1 Ига Швьонтек допусна поражение в четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Швьонтек преклони глава пред Гарсия на 1/4-финалите във Варшава

Световната номер 1 Ига Швьонтек позволи проваляне в четвъртфиналите на домашния шампионат във Варшава, откакто отстъпи на Каролин Гарсия в три сета – 1-6, 6-1, 4-6, за близо два часа и 20 минути игра .
Каролин Гарсия.
Полякинята, която до неотдавна се намираше в забележителна серия от 37 следващи победи в Женския тур – серия, спряна от Ализе Корне на Уимбълдън, стартира доста неприятно срещата и на бърза ръка изостана с два пробива от французойката. Швьонтек върна единия, само че позволи мигновено трети, след което Гарсия сервира сполучливо, въпреки че трябваше да отрази две точки за нов брейк.

Във втората част функциите се размениха и представителката на домакините господства на корта след отразени две точки за пробив в третия гейм. От там до края на частта тя не даде нито един гейм на съперничката, правейки два пробива. Третият сет бе най-драматичен и оспорван, като продължи към час. Гарсия проби в осмия гейм, само че Швьонтек не се съобщи и проби за 4-5. Световната номер 1 обаче се пропука още веднъж и този път това бе съдбовно, губейки за пети път подаването си в срещата.

В спор за място на финала петата в схемата ще играе с италианката Жасмин Паолини, която се оправи с Виктория Голубич също в три сета. Другият полуфинал в конкуренцията опълчва украинката Катерина Байндл и Ана Богдан от Румъния. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР