Световната купа в София ще бъде добра подготовка за предстоящите

...
Световната купа в София ще бъде добра подготовка за предстоящите
Коментари Харесай

Невяна Владинова: Световната купа в София ще ни подготви за олимпийските игри

Световната купа в София ще бъде добра подготовка за идните олимпийски игри в Токио. Това съобщи вицепрезидентът на българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова в предаването " Тази заран ".

Владинова постави завършек на славната си спортна кариера през ноември 2020-а, с цел да поеме управителния пост: " Трудно е да привикна толкоз бързо. По-различно е, само че се пробвам да оказвам помощ. "

Световната купа в София ще се организира от 26 до 28 март в " Арена Армеец ", като ще бъде излъчена онлайн по RING. Финалите на обособените уреди в неделя (28 март) може да гледате и по bTV.

" Такова съревнование в България не е имало от 2019 година Ще се опитат да дойдат най-хубавите. Ще бъде доста мощно съревнование.
Снимка: Фейсбук
Боряна Калейн, Катрин Тасева и ансамбълът на Весела Димитрова влизат в борба с елита на международния спорт. 69 самостоятелни състезателки и 13 ансамбъла от 37 страни идват у нас, а нашите девойки ще пазят призванието " златни ".

Относно подготовката и положението на родните звезди, Владинова счита, че както Боряна Калейн и Катрин Тасева, по този начин и ансамбълът са в добра форма и са подготвени да нападат оценките в София. За задачата те са подготвили и доста сложни съчетания, които " с всяка седмица стават все по-сложни ".

" Това е първото съревнование в олимпийската година. Всички ще желаят да отиграят съчетанията си. Ще се раздават и олимпийски квоти ".

Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

Припомняме, че България към този момент си подсигурява оптимално наличие в Токио с ансамбъла и две квоти в самостоятелното.

Заради пандемията от COVID-19 Световната купа в София ще бъде без фенове в залата: " Със сигурност е доста по-тежко, само че спортът ни учи да сме невъзмутими и да одобряваме всичко ", сподели още Владинова.

В дните до началото на Световната купа, очаквайте любопитни материали, коментарни студиа и забавни събеседници на всички bTV платформи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР