Днес е Жълт ден, знаете ли какво означава това? Жълтият

...
Днес е Жълт ден, знаете ли какво означава това? Жълтият
Коментари Харесай

Днес е Жълт ден, знаете ли какво означава това?


Днес е Жълт ден, знаете ли какво значи това? Жълтият ден се счита за най-щастливият ден в годината.
Жълтият ден се чества на 20 юни
в разнообразни елементи на света и започва от световна гражданска самодейност през 90-те години на предишния век. Тази група хора просто желаеха да насърчат щастието и прочувственото благоденствие в своята общественост.

Оттогава това придвижване се популяризира и закупи известност в разнообразни страни по света и се трансформира в интернационално приет ден.
И какво е Жълт ден?
Ако кажем, че е противоположното на Синия понеделник, т.е. най-тъжният ден в годината, може би към този момент се досещате? Жълтият ден се счита за най-щастливият ден в годината и точно началото на лятото, 20 юни, е определено за този щастлив ден.

Обикновено се отбелязва с носене на жълти облекла, образуване на събития и действия, които предизвикват щастието,
оптимизма и позитивността.
Това е опция да се фокусираме върху положителното в живота си и да разпространяваме позитивна сила.

Жълтият ден ни припомня какъв брой е значимо да намерим щастието в живота си, макар всички провокации и
неволи, пред които сме изправени.
Напомня ни, че жълтият цвят, който се свързва със слънцето и светлината, може да озари дните ни и да ни даде вяра. Като носим жълтия цвят и участваме в действия, свързани с този ден, ние се свързваме с тези качества и подсещаме на себе си и на другите, че всеки ден
може да бъде източник на благополучие.
С дребни дейности на добрина можете също да донесете благополучие на някой различен през днешния ден: усмихнете се, прегърнете някого, помогнете на някой,
който се нуждае от помощ
или изпратете на някого благо известие, уведомете този човек, че мислите за него и какъв брой доста значи за вас, и така нека най-щастливият ден в годината стане още по-щастлив!
Жълтият ден също е идеална
опция да помислите за личното си благополучие: отделете малко време, с цел да помислите какво ви прави щастливи и по какъв начин можете да внесете повече наслада в всекидневието си.
Началото на лятото, т.е. 20 юни,
не е определено инцидентно за празника на Жълтия ден. Дните стават все по-дълги, излизаме от ден на ден навън и прекарваме време на открито и изключително се радваме на началото на отпускарския сезон. Много хора към този момент имат хубави мемоари от предходни лета и това също ни радва.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР