Световната купа по художествена гимнастика бе официално открита. С бляскава

...
Световната купа по художествена гимнастика бе официално открита. С бляскава
Коментари Харесай

Авторитетно присъствие за откриването на Световната купа

Световната купа по художествена гимнастика бе публично открита. С блестяща гала, в която бе даден ослепителен израз на българската просвета. Ансамбъл „ Чинари “ зарадва почитателите с едно свое осъществяване.

След това формалните лица, които почетоха церемонията, направиха своите изказвания.

Патронът на събитието, столичният кмет Йорданка Фандъкова, приветства почитателите с думите: „ Специално приветствам федерацията за тази наслада, която ни дава, Успех на и на всички състезатели и най-много на българските състезателки, които обичаме, на които се възхищаваме и с които се гордеем “.

Министърът на туризма Николина Ангелкова, също почете церемонията. Както е известно, оглавяването от нея ведомство е измежду спонсорите на мероприятието.

„ Искам сърдечно да благодаря, този спорт да показва България и да стига най-големите върхове. Пожелавам България да доближи едни от най-високите места. Такива надпревари оказват помощ и да привличаме още повече туристи и да показват България като привлекателно място “, съобщи Ангелкова.

Официален старт на събитието сложи спортният министър Красен Кралев: „ Благодаря за достойнството да открия Световната купа. Федерацията постоянно се оправя ослепително с организацията на такива събития. В тази година е чест да сме хазаин и на Световното състезание. България доста обича художествената гимнастика. Този спорт е един от тези с най-вече последователи. Нека си пожелаем триумф на всички участници. Надявам се, че ще поддържаме топло всички грациозни девойки. Очакваме почитателите и през септември, когато ще се насладим на най-големия конгрес в Арена Армеец. Обявявам Световната купа за открита “.

Един от специфичните посетители на мероприятието е Наталия Кузмина – механически пратеник на ФИГ.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР