Световната корабна индустрия призова правителствата по света да обложат нейните

...
Световната корабна индустрия призова правителствата по света да обложат нейните
Коментари Харесай

Корабната индустрия призова за данък върху нейните СО2 емисии

Световната корабна промишленост прикани държавните управления по света да обложат нейните въглеродни излъчвания като нужна мярка за справяне с климатичните промени.

" Единственото работеща решение е световното ", съобщи Гай Платън, общоприет секретар на Международната корабна камара, която съставлява над 90 % от международния търговски флот, представен от ББС

Според него световен СО2 налог ще накара притежателите на кораби да влагат в нови технологии. " Решението би трябвало да е сложно, а не районно, защото корабоплаването е по целия свят и по тази причина договарянията би трябвало да стартират незабавно ", показва Платън.

Отрасълът е един от най-замърсяващите и на него се падат над 2 % от парниковите излъчвания в света. Ако секторът беше страна, той би бил шестият максимален замърсител.

Макар корабоплаването да не е непосредствено включено в Парижкото съглашение, то поставя старания да понижи въздействието си върху околната среда. Международната корабоплавателна организация си е сложила за цел намаляването на въглеродните излъчвания до 2050 година Планиран е и фонд за 5 милиарда $, който да развива неизлъчващи СО2 технологии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР