Световната икономика отслабва, но ще избегне рецесия заради по-търпеливия Федерален

...
Световната икономика отслабва, но ще избегне рецесия заради по-търпеливия Федерален
Коментари Харесай

МВФ: Световната икономика отслабва, но няма да има рецесия в близко бъдеще

Световната стопанска система отслабва, само че ще избегне криза поради " по-търпеливия " Федерален запас и тласъците от Китай. Това разгласи шефът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард, представена от Агенция Франс Прес и други медии.

70% от международната стопанска система ще изпита спад през тази година, само че " ние не виждаме криза в близко бъдеще. Всъщност ние чакаме някакъв напредък на растежа през втората половина на 2019 година и 2020 година ", сподели тя в тирада пред Американската комерсиална камара.

Очакваният скок обаче е " нерешителен ", предизвести Лагард и уточни опасности като Брекзит, високите равнища на дълга и комерсиалното напрежение. Като различен риск шефът на МВФ уточни по-голямо от предстоящото стягане на финансовите условия.

Лагард повтори, че няма спечелили в комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Тя разясни, че в случай че митата върху всички търгувани артикули сред двете страни бъдат увеличени до 25 процентни пункта, това ще докара до стесняване на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати с 0,6% и на Китай с 1,5 на 100.

Междувременно Световната комерсиална организация (СТО) излезе с прогноза за търговията. СТО чака международният търговски напредък да бъде по-слаб през 2019 година спрямо предходната година .

Предварителните данни на организацията посочваха, че тази година се чака 3,7% растеж на търговията, само че след това прогнозата беше ревизирана до 2,6 на 100, което е спад спрямо растежа от 3% през 2018 година Преди година СТО предвиждаше 4,4% растеж на международната търговия през 2018 година, само че окончателните данни са за 3% напредък на международната търговия, което съгласно икономистите акцентира рисковете пред световната стопанска система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР